Hosszú Katinka pazar úszással világbajnok!

Hosszú Katinka miután vasárnap késő délután bebiztosította magának a hétfő esti 200 vegyes döntőjének négyes pályáját, hétfő délelőtt úszott egy jó erős 100 hát előfutamot – második legjobb időt érte el (58,80) –, majd utána rögvest feláldozta a délutáni középdöntőt – visszalépett a 200 vegyes érdekében.

Hosszú nem tett mást, mint az egyik sikerszámát – ne feledjük, Rióban olimpiai bajnoki címet nyert 100 háton (58,45) – feláldozta a jelen biztosabb sikeréért. Azért a 200 vegyesért, amelyikben az Iron Lady, 2:07.14-es, a legjobb idővel került döntőbe, úgy, hogy másfél másodperccel jobb volt a második Melanie Margalisnél.

Ilyen előzmények után telt ház, csodálatos hangulat és óriási üdvrivalgás fogadta Hosszút a Duna Arénában. A délutáni utolsó döntő volt az övé és Katinka nem hagyott kétséget afelől, jelen pillanatban – évek óta tart ez a pillanat – ki a legjobb vegyesúszó a világon.

Pillangón a világcsúcs részidőn belüli idővel vezetett, hát után száznál növelte előnyét. Egy testhossz volt az fór ekkor, de a világcsúcs részidőt mutató csík elhúzott előle. Semmi baj, nem ez itt a lényeg, hanem a győzelem! 150-nél is az élen állt Hosszú, ami azt jelentette, hogy az utolsó ötvenen már senki nem veszélyeztethette a vezető helyét. Győzelem! Ideje 2:07,00!

Hosszú megszerezte Magyarország első aranyérmét a hazai rendezésű világbajnokságon. Úgy nyert, ahogy a legnagyobbakhoz illik. Végig vezetve, imponáló úszással, ellentmondást nem tűrően! 2013, Barcelona, 2015, Kazany után zsinórban harmadik világbajnoki címét nyerte ezen a távon.

Miután egy egész tiszteletkört tett a Duna Arénában, mosolyogva válaszolt az M4Sport kérdéseire.

Nagyon meg vagyok hatódva, nagyon le kellett magamat nyugtatni a versenyszám előtt, azt mondogattam magamnak “jaj, senkit sem érdekel, hogy te nyersz, vagy sem”. Szerettem volna jobb időt úszni, de azt hiszem ez most mellékes

– foglalta össze az Iron Lady, aki maga is tudja, hogy mindenki szorított a sikeréért.

Forrás

Close
RiA