Tusk: Orbán igennel szavazott a kvótákra

Fidesz kritika:

A REND ÉS IGAZSÁGOSSÁG PÁRTJA (RIA)

kardinális kérdésekben  elutasít mindenféle kettős beszédet minden politikus részéről! Kardinális kérdésekben csak világos és egyenes beszéd van helye, a szavak és az cselekvés szoros egységére van szükség!

 

—– XXX —–

Az Európai Tanács (ET) elnöke hivatalos levélben megerősítette, hogy februárban Orbán Viktor megszavazza a kvótát, amikor egy kormányhatározat erről szóló határozára – mondta a Demokratikus Koalíció szóvivője.

 Gréczy Zsolt, egy budapesti sajtótájékoztatóján közölte, hogy a pártjuk ügyvezető alelnöke, Donald Tuskhoz Molnár Csaba, az ET elnökének fordult az ügyben. A magyarországi miniszterelnök elfogadja azt a döntést, hogy “minden, az áthelyezési kapcsolódó határozatok migránsok, valamint az elfogadható intézkedések és a visszacsadás és visszafogadási intézkedések minden lehető leggyorsabban végre kell hajtani”.

A népszavazás érvénytelensége ilyen szempontból még szerencsés a magyar kormányfő számára, mert nem kell önálló döntést hozni, “a kvóta elfogadása” – mondja Gréczy Zsolt. Arra arra vár választ, hogy a pozsonyi uniós csúcson kiderült, hogy nem lesznek kötelező kvóták.

Orbán Viktor magyarázza el egy országnak, hogy “hazudta magát” kvótaellenes politikusnak és miért kezdeményezett népszavazást a saját döntése ellen – jelentette ki.

atv.hu / MTI

Close
RiA