Így kábítószereznek a cigányok: patkányméreg és csavarlazító belövése

A Heti Napló (ATV) készített a „mélyszegénységben” élőkkel riportot arról, hogy milyen tudatmódosító szereket is használnak. A rendőrség „tehetetlen” – állítja a riport, hiszen „legális” szerekről van szó. Ez van, ha csak jogszolgáltatás, és nem igazságszolgáltatás van jelen egy állam életében.

A riport változatlanul:

Kiskunmajsán drámai méreteket ölt a dizájner drogfogyasztás, a pusztító függőség már kisiskolásokat sem kíméli. A szerekhez párszáz forintért bárki hozzájuthat. A Heti Napló megrázó riportja.

Patkányméreg, durva nyugtatók, csavarlazító – többek között ezekből is készítenek hihetetlenül olcsó, de annál veszélyesebb drogokat a mélyszegénységben, munkanélküliségben, kilátástalanságban élő családok. A pusztító kábítószerekhez szinte bárki, bárhol az országban, párszáz forintért hozzájuthat.

Olyan vegyszerekből készülnek, amiket egy hétköznapi ember a mosógép tartájába vagy éppen a mosdókagylóba önt. A rendőrség tehetetlen az ilyen szerek ellen, ugyanis ezek legálisan kapható vegyszerekből készülnek.

A Heti Napló stábja olyan férfiakkal, nőkkel beszélgetett, akik most először meséltek leplezetlenül, gátlástalanul életük legsötétebb titkaikról, a függőségükről.

Kiskunmajsa egy alig 12 ezer lelkes város, ahol minden tízedik ember próbálta, vagy rendszeresen használja az általuk kristályként emlegetett szert. Ha elfogy a szer vagy, nincs pénz, hogy vegyenek, semmi nem számít. Még az se, ha a saját anyjukat, apjukat kell becsapni, meglopni vagy épp megütni ahhoz, hogy megszerezzék azt a 200 forintot, ami egy újabb szippantáshoz szükséges.

„A felnőttől, a gyerektől kezdve mindenki ezt csinálja, ha van a lakásban pár száz forint, azt ellopják, vagy ha van egy tyúk az udvarban, azt ellopják, eladják. Még a gyógyszert is ellopják” – mesélte egy helyi család.

A mérgeket minden harmadik házban árulják, ki-be járkálnak az emberek, van, aki már a kerítést is eladta a ház elől, azért, hogy pénzhez jusson, és ez által a droghoz. Szűcs Ágnes védőnő elmondása szerint hat éven aluli gyerekeket és iskoláskorúakat is vittek el kábítószer fogyasztás miatt.

A védőnő arról is mesélt, hogy egy 10-11 éves gyerek is látja, tapasztalja, sőt használja is a szereket. „Az iskolából szóltak, hogy menjek ki, mert be van gyulladva a gyerek keze, fel volt dagadva és el volt fertőződve a keze. Először tagadta, hogy mitől, de elhoztam a szakellátóba, és mondtam a gyereknek, hogy mondja el a doktornak, mi történt, mert akkor tudja megmenteni a kezét. Úgy fogalmazott: véletlenül beleállt a tű a kezébe, amivel az apja szúrta magát” – fogalmazott a védőnő.

A gyámhatóság idén eddig több mint húsz családból mentette ki a gyerekeket, mert a szülők már teljesen alkalmatlanná váltak a nevelésre.

Eddig a Riport. Mi csak egy „klasszikussá” vált videót ajánlunk a „Bűnügyi Hírek” YouTube csatornájáról, amin két kábszeres fiatal cigánygyerek látható:

Forrás

Close
RiA